Směs je vhodná pro bezlepkovou i diabetickou dietu. Chléb je svojí strukturou, barvou i chutí podobný tmavým typům chleba.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 23. 4.
Výrobek splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.
Výživové hodnoty
Energie 1425 kJ/337 kcal, Bílkoviny 7,2 g, Sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 10,5 g, Sodík max. 0,8 g.
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.
Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral.
Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Země původu: ČR
Balení obsahuje 500 g směsi na přípravu chleba.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.